Piet Maas

Ik ben Piet Maas, een ecologische rattenjager. Adequaat toegerust op het snel, efficiënt en trefzeker uitschakelen van ratten.

In mijn werk als havenmeester in Tilburg werd ik steeds vaker geconfronteerd met ratten en de bestrijding daarvan.
Als wedstrijdschutter HFT (Hunter Field Target) vroeg ik me af of ik m’n schiettalent met persluchtbuks niet ‘voor ‘t echie’ ten nutte kon maken. Dat bleek te kunnen.
Na het behalen van een certificaat Schietvaardigheid voor Rattenjagers, schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel en regelde ik mijn ontheffingen en draagverlof.
Op dit moment ben ik geaccrediteerd voor de provincies Noord-Brabant en Utrecht. De meeste andere provincies zijn voor mij eenvoudig toe te voegen.

Meer relevante achtergrond informatie vind je via de links hieronder.

Ik ben er erg trots op dat ik na 17 webstrijden om het Nederlands Kampioenschap als tweede ben geëindigd! Lees hier meer over de  HFT schietsport

Ik ben aangesloten bij de “Professionele Rattenjagers in Nederland”. Lees meer over dit collectief op de site van de  Rattenjagers.

Ik ben geïnterviewd voor de krant.  Lees het artikel of  bekijk het filmpje op Brabants Dagblad.

Het  videoverslag van een HFT (luchtbuks) schiet-wedstrijd in februari 2022

De  uilenbescherming zet zich in voor het verbeteren van de uilenpopulatie. Ik heb een training gevolgd bij Brabants Landschap in het plaatsen en schoonhouden van nestkasten. 

Gif is slecht voor het hele ecosysteem. Niet alleen ratten en muizen, maar ook egels eten van het gif. Hier lees je meer over  de impact van gif op de kerkuil. Wat voor de kerkuil geldt, geldt voor àlle roofdieren die ratten of muizen eten – inclusief jouw kat.